14 Mayıs 2009 Perşembe


Bizi garip ve mutsuz biliyorlar.Dünya nimetlerinden yoksun,yüzmeye gitmeyen,hayatının tadını çıkaramayan,toplum içinde dans etmeyen(hayatın tadı bunlar çünkü!),eşi tarafından hor görülen,sadece çocuk doğurmakla görevli acınacak insan topluluğu olmaktan çıkamadık onların gözünde..Heryerde hissedebiliyorsun bunu,sokakta giderken gördüğüm bu iki afişte bile.

Heryerini teşhir eden bu bayan ne kadar da mutlu görünüyor,çünkü partiye gidip dansedecek,her yer toz pembe..Başı kapalı hepsi birbirinin aynı bu kadınlar da bezginliğin ,yılgınlığın ,mutsuzluğun fotoğrafı,renk:siyah beyaz..Tıpkı yaşadıkları hayat gibi..

'Hayır bilecekler,daha sonra kesin olarak bilecekler'(nebe suresı).







Hafta sonu Alsfeld`de Hacı ve umre arkadaşlarımızla çok hoş bir gün geçirdik gerçekten..Eşimin ilk kez gril maşasını eline aldığını gördüm,sadece yemesini bilir sanıyordum..

Burada havalar halen ısınmadı,öne değişik bir havası var buranın.






Gece saat birde arkadaşlarının yoğun
ısrarı üzerine çiğ köfte yaptı sağolsun

Erdoğan abi..Abiminkini hiç aratmadı,meğer ustasıymış biz bilmiyormuşuz..


Çiğ köfte bir saatten fazla yoğuruluyor,içindeki çiğ kıyma pişmiyor, zararı diyenlere inat tadı da harika oluyor..

Yılmaz abinin payını da unutmamak lazım,çiğ köftenin pişmesi için gerekli olan bütün fon müziklerini yaptı sağolsun..Bize de yemesi kaldı..

7 Mayıs 2009 Perşembe

Alles liebe zum muttertag..


Anneler günü de neymiş,yabancıların adeti işte,hergün anneler günü zaten ..gibi bir sürü cümle kurmuşluğum var..Ama kreş çantasından hediyeyi çıkarıp 'Das ist für dich,mami'(Bu sana anneciim) diyince tabi yelkenler suya indi.

Kupanın üstündeki kelebek ve kalp motiflerini de kendisi yapıştırmış,uğraşmış yani..

Hal böyleyken 'Oğlum bak anneler günü diye birşey yok aslında,tamamen batılıların uydurduğu bir gün ' mü diyecektim yani..

Neyse hadi anneler günü oluversin..


Canım annem ben de senin gününü kutluyorum,hep yanımdasın bunu bil,daha öğlen seni andım,'çimlerin üstüne basılmaz yavrum' dediğin için yolumu değiştirdim,arkadan dolandım:)Buradan tekrar söylüyorum bak,bu yaz sen gelmezsen biz daha gelmiyoruz izine falan..

Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...