20 Haziran 2011 Pazartesi

Kime baba denir?



Bilgisayarı tam kapatıyordum ki, Blogcuanne'de babalar günü ile ilgili derlenmiş olan yazıyla karşılaşınca paylaşöadan edemedim..


Herkes bu yazıda kendi babasını ya da eşini bulur sanıyorum,çok hoş tesbitler var..Yazının devamı da burada

1. Tek seferde puset, antilop mama sandalyesi, oyun parkı, tıka basa dolu bebek bakım çantası, annenin çantası ve AVM’den alınmış ıvır zıvır poşetlerini serçe parmakları da dâhil her yerine takıp adeta kameraman Cevat Kelle gibi yürüyebilen kişiye BABA denir.

2. Gece dürtüldüğünü zannedip otomatikman mutfağa yollanarak süt ısıtan kişiye BABA denir.

3. “Çocuklarla pazar günü aktivitesi” denilince onlarla oturup çizgi film seyretmenin kastedildiğini düşünen kişiye BABA denir.

4. Çocuklardan birini parka indiren anne “yemeğin altını 10 dakika sonra kapat” diye sıkı sıkı tembihlediği, yetmeyip saati kurduğu halde, diğer çocuğuyla lego oynamaya dalan ve tabii ki yemeğin altını kapatmayı unutup yakmayı beceren kişiye BABA denir.

5. Akşam eve yorgun gelip bir de salonu toplayan, bulaşık makinesini boşaltan, kurutma makinesinden çamaşırları çıkaran kişiye BABA denir.

6. Annenin gece boyu sekiz defa uyandığından bihaber bir şekilde sabah mutlu mesut kalkan, “Oh, neyse ki bu gece kesintisiz uyuduk!” diyen saftirik kişiye BABA denir.

7. 9 ay önce doğum konusuna Fransız olan, 9 ayın sonunda doğumhanede karısıyla birlikte ıkınan er kişiye BABA denir.

8. Çocuğa oyuncak almaya her gidişinde çocukluğuna dönerek oyuncaklar arasında kaybolup oyuncakçıdan çıkamayan, bir de üstüne kendi istediği oyuncağı alsın diye çocuğuna oyuncağı “pazarlayan” kişiye BABA denir.

9. Oğlunun kakasını yaptırmak üzere tuvalete gidip, sırf çocuğu klozetin üzerinde biraz daha otursun diye havlayıp miyavlayarak çocuğunu eğlendiren ve dakikalarca ortamı hayvanat bahçesine çeviren kişiye BABA denir.

10. Annenin söylediği işlerden fazlasını yapmayan, “Bunu da yapsaydın!” dendiğinde “Söylemedin ki!” diye yanıtlayan kişiye BABA denir.

11. Hemen yanında duran oğlunun sümükleri burnundan akarken silmesi için içerdeki anneye seslenen kişiye BABA denir.

12. Hemen yanında duran oğlunun sümüklerini kendi t-shirtünün koluyla silen adam da BABAdır.

13. Uykuya 10 kala kovalamaca oynamak suretiyle oğlunu çok eğlendiren ve fakat uykuyu kaçıran kişiye BABA denir.

14. Annenin sabır sınırlarını zorlayan durumlarda inanılmaz hoşgörüyle hareket edebilen, adeta evliya sabrı olan adama BABA denir.

15. ”Boş ver, bugün de yıkanmasın”, ”Boş ver, bu öğün de yemek yemeyiversin” , ”Boş ver öğle uykusu uyumasın” gibi ”Boş ver” ile başlayan talihsiz cümleleri kuran kişiye BABA denir.

16. Yattığı kanepeden kalkamaya üşendiği için oğluyla “el futbolu ” oynayan yaratıcı ve tembel kişiye BABA denir.

17. Ultrasonda bebeği görünce, doktorun söylediği “şusu güzel busu normal” sözlerine “oh şükürler olsun” diye sevinen, anne adayını unutup doktorla ikili diyaloga girerek aklındaki tüm soruları tek tek sıralayan ilgili ve heyecanlı şahsı muhtereme henüz baba adayı da olsa BABA denir.

18. Erkek erkeğe gece gezmesine çıkan ve döndüğünde 6 aylık oğlunu uykusuzluktan, eşini de stresten salya sümük ağlayarak bulduğunda bebeğini kucağında, eşini de diğer koluyla sararak gece yarısı teselli eden kişiye BABA denir.


4 yorum:

yasamak guzeldir mi dedi ki...

ay cok guldum ya.nasıl cuk oturan teshısler bole....

coskunsel dedi ki...

Di mi,bana uyuyor çoğu vallahi..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ilk kez okudum cok hosuma gitti,"söylemedinki!" bizdede cok duyulur!sevgiler.

coskunsel dedi ki...

evet illa herşeyi söylememiz gerekiyor ya..

Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...