21 Ağustos 2011 Pazar

Ev yapımı Beyti Kebap

Google'dan'' ev yapımı iskender '' tarifi aratan Bursa'lı arkadaşa ithafen:)




Lokanta yemekleri denemelerimde başarılı olduklarımdan birisi daha ''Ev yapımı Beyti Kebap'

un,su,maya ve tuz karışımından oluşan lavaşları tavada hazırlıyoruz.Köfteyi soğan,galeta unu,yumurta,tuz,karabiber,kimyon,maydonoz karışımıyla biraz beklettikten sonra,uzun olarak şekil verip tavada kızartıyoruz.Sıcak köfteyi uzunlamasına lavaşın içine rulo sarıp dilim kesiyoruz,Üzerin yağ,salça ve suyla yapılan sosu ve yoğurt ekleyip servis ediyoruz.Afiyetli bir şekilde yiyoruz,üzerine de soda içiyoruz.Arkasından bir çikolata ,bir saat sonra da çay içip gecenin finalini yapıyoruz.

4 yorum:

NESLiNAME dedi ki...

Hahaha :) cok güzel olmus ellerine saglik

coskunsel dedi ki...

Teşekkürler,tavsiye ederim,denemen lazım..Sevgiler

Yasin Demirci dedi ki...

Bu yapis ilk ve sondu galiba, hani bir daha görmedik yani :)...

coskunsel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...