23 Ekim 2012 Salı

Hacı Adaylarına Tavsiyeler -1

Hazırlık aşamaları

-Bir kere kullanışlı büyük bir valiz ve bir sırt çantası al, az ve öz eşya koy ki,yükün hafif aklın rahat olsun..


-Sırt çantası( çünkü iser sırtına as,bazen önüne doğru as,ister elinde taşı,herşeyini alır) içerisine girebilecek aciller: Mealli Kur'an, ince seccade,fotoğraf makinesi,kokusuz el sabunu ,bir pet şişe su (her ne kadar zemzem içeceksen de o da bir yere kadar,insan susuyor) vs.


-Ütü gerektirmeyen,ince ve rahat eşarplar ve bir pardüse iş görür,orada bol miktarda ferace var,rahat,leke tutmaz,tutsa bile yıkarsın ,yarım saatte kurur.Yalnız önemlidir;Feracenin içine bol ve rahat siyah pantolon veya eşofman giyersen,dağda tepede değme keyfine..


-Kitap listesi ayarla ve mutlaka birşeyler okumadan gitme:Tavsiye( Ali Şeriati-Hacc,Senai Demirci-Hacc günlüğü,M.İslamoğlu-Hacc Risalesi)


-Çantana renkli şekerler,erimeyecek küçük şekerlemeler at,Kabede o şeylerin nasıl yeneceğini bile bilmeyenlere verirsin..

-Özel elbiseler, özel çoraplar,tavaf terliği,tavaf patiği ,dağ ayakkabısı,her güne bir çamaşır vs. filan şeylere hiç gerek yok,Her sene artan Hac fiyatlarının üzerine tuhaf tuhaf icatlar çıkaranları dinleyip masraf katma, neyle rahat ediyorsan onu götür..

-Hacı teyzelerin beyaz elbise üzerine kemer takma alışkanlığı bir türk hacılarında var,bazı yerlerde geçiş vermiyorlar, beyaz elbise haccın gereklerinden olmadığı gibi aslında gerekli olmadıklarından..

-Şöyle sıcak tutacak bir şal,mesela polardan ..Medinenin sabahına,Hira'nın esintisine ,Arafat gecesine çok iyi gelir..hatta bazen uyuduğunda üzerine battaniye niyetiyle örtersin..

-Bilmiyorsan o sihirli cümlelerin arapçasını ezberle,türkçesi aynı duyguyu vermiyor..'Lebbeyk Allahümme Lebbeyk...'




Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...