27 Ekim 2012 Cumartesi

Hacı adaylarına tavsiyeler 2

Yer:  Mekke..

--Peygamberimizin Mekke'ye geri dönüşü çok ihtişamlı olmuş..Şerefli bir şehre adım atıyorsun..Bunun bilincine göre otur ,kalk;ona göre ye,iç;her nefesini ona göre çek..Mekke'ye dimdik gir!

--Mekke İstanbul'a benzer biraz;karışık ,melankolik, tekdüze değil,insanları da öyle..kim ne diyorsa desin,ne yapıyorsa yapsın oralı olma..

--Kabe'ye ilk baktığında ağzından dökülecek cümleleri önceden tasarla,duanı hazır tut..gerçekleşecek çünkü.

--Kabe'ye yaklaş,yanaş, içiçe ol,yakın dur ama üst katlarda tavafı da dene,her köşesini dene,her bölümünde eğleş,en güzel yerini belirle,otur bak bak bak..

--Otele yatmaya git,elbise değiştirmeye,yıkanmaya,üst baş yıkamaya..ama fazlası değil.

--Komşu odalardaki teyzelerin yaptığı mercimek köftesi,kısır,çorba bilimum yiyecek maddeleri ikram ederlerse git ve uyar:)

--Otel odasına çamaşır kurutmak için ip asma,tepedeki vantilatörü ya da klimayı açma,Kabe dururken namazları otel odasında eda etme.

--Mekke'de alış veriş yapma,yapmak istersen Kabe'nin seni beklediğini ve yuvana döndüğünde bir daha göremeyeceğini düşün,Medine'den alacağını alırsın.

--Herşeyi tecrübe etmekten korkma,otobüse bin,yürüyerek git,insanlarla iletişim kur,dua iste ,kimin duası makbul bilinmez..

--Hiç tanımadığın bir mümin kardeşinle kolkola tavaf et..

--Zemzem suyunun sıcak olanından iç,bile bile hasta olma,sıcak olanının üzerinde 'barid ' yazar,diğerlerinden ayırt etmen için rengi kırmızıdır..

--Otel binasının 12.katında olsan bile asansörü tercih etme,kuyruklardan uzak dur,eğer kuyruktaysan araya kaynayanlara ses etme ,taş ol taş..

--Arafat gecesini çadırda geçirme,Rahme dağının eteğinde otur,dağa çıkan hacılara bak..

--Tuzdan meselelerden eşinle kavga etme diyemeyeceğim,çünkü o Allah'ın emri!

--Arafat gecesi hocayla görüşüp eşinle nikah tazeleyip peygamber sünnetini yap,hatta arkadaşlarını da teşvik et,toplu nikah kıyımı geceye damgasını vursun..

--Hira'ya çıkarken herkesin çıkmadığı kayadan ,taştan çık,dağdaki çöpleri topla poşetlere koy,aşağı inerken çöpe at,boşa çıkmamış ol!Sakın deveye binip resim çektirme!

--Toplu gezilerde hangi otobüse bindiğini iyi belle ,plakasını al.Otobüsten inince seyyar satıcılara saldırma,gruptan ayrılma,mescitlerde ikişer rekat selamlama namazı kıl..

--Yemeğin tuzsuzunu,yatağın ortasını,kuyrukların sonunu,otobüslerin arkasını tercih et,kendini değil,başkasını seç.isar sahibi ol..bunları yapabiliyorsan zaten o gün tavaf etmesen de olur Allahu alem!!!






Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...