29 Mart 2013 Cuma

Uzun elbise dikmek?

Fakültedeyken 'Burda' dergilerinden alır boş boş bakardım.En fazla kopan düğmelerimi kaybolmazlarsa dikebiliyordum ama gene de meraklıydım işte..

Geçen yıllar , çocuk  ,işler güçler unutturdu bana bu merağımı .Ama hevesim yeniden depreşti ve cahil cesaretiyle, makarasını bile nereye koyacagımı bilmediğim bir dikiş makinesi aldım.

Yeni başlayanlara güzel güzel ipuçları veren sitelere bir iki göz attım , kullanma kılavuzundan ipligin nasıl geçirileciğini öğrendim.Ucuz kumaş satan yerlerden denemelik metre başı bir euroya kumaşlar aldım.Birkaç pratik dikişten sonra  Bir burda dergisi alıp içinden bir elbise diktim.Sevindiğim şey de bu elbisenin hepsi içinde 7 euroya malolması!

İtiraf etmeliyim ki biraz dikkat ve daha çok sabır isteyen bir iş.Çok vaktimi veremesem de ben bu işi sevdim vallahi.Özellikle diktiğin şeyi giymek çok mutlu ediyor seni,emeğine değiyor yani.

8 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

e kolay gelsin o zaman,bende anlamiyorum ama cok seviyorum,bendede var dikis makinasi arada esim dikiyor:))

coskunsel dedi ki...

Teşekkürlet canım ,bu arada ilk yorumunu silmişim yanlışlıkla..Ben de dikişi anladığımdan değil aslında heves ettiğimden..eşin de sana dikiyordur güzel şeyler:)

Küb'hane dedi ki...

Burdan pek bi amatörce dikise baslamis terzi elbisesine benzemiyor ama o. Ben cok begendim masaAllah.
Ablacim terzim olsana :)

coskunsel dedi ki...

Teşekkürler canım,yalnız ürünlerim yakından incelenmek için değil uzaktan bakmak için:)potlukları yavaş yavaş gidericez inşallah vakit bulabilirsem tabi..

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

bence cok güzel dikmissin bende dikis kursuna gitmek istiyorum nasipse insallah bende kendim dikerim kendim giyerim :)))

coskunsel dedi ki...

Sagolasın tavsiye ederim cidden terapi gibi geliyor, kursa gitmek tabiiki daha makul imkanı ve vakti olana..

e. t. dedi ki...

Masallah ellerine saglik. o heves bende de var ama ne vakit ne de cesaret bulamadigim icin bir turlu basina gecemedim. Annemden kalma emektar makinede nerdeyse pas tutacak :(

coskunsel dedi ki...

Ucuz kumaş alırsan hiç için acımıyor, bir de eski eteklerden ti§örtlerden de denemeler yapıyorsun, üstünde durulursa cok basitmiş ben de tahmin etmezdim böyle kolay olacağını.Ama vaktin olacak işte..

Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...