15 Mayıs 2014 Perşembe

Sözler bitti!

Dikkat çekenler..

..O kadar az maaşa çaresizlikten razı olup ölümü göze alan edep timsali işçiler..

..İsyan etmiyor hiçbiri , o kadar vakarlılar...Fatura kesmeye çalışıp olaydan nemalananların gözleri körleşti yine, basiretleri bağlandı

...sedyedeki işçi; elinde oğlundan hellallik isteyen bir kağıtla bulunan baba; arkadaşı  Mahmud'un bebeği uğruna canından olabilecek bir arkadaş...daha nicesi gerçek insanlık nasıl olurmuş yüzümüze vurmazcasına gösterdiler herkese..

...Kurtulanlar tekrar çalışacaklar kilometrelerce derinlikte canları pahasına, kızına bebek , oğluna araba almak için..Bu maaşla ancak bu kadar..

..Karanlıktaki ambulans ışıkları;anne evlat çığlıkları;aşağıdan yukarıya sedye ile taşınanlar , yüzü örtülüyse  gözyaşı; kamyon kasalarındaki onlarca tabut; ölüleri depolamak için soğutucu tırlar..Yanyana sıralı mezar yerleri..Mahşer yerini andırıyor

13 Mayıs Soma ..Burasını unutma oğlum kızım .Ekmek bu kadar pahalı ve değerli:((

2 yorum:

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

bu yazı çok güzel ve insanca olmuş.. konuya insanca yaklaşan o kadar az kişi oldu ki..
benim aklımda en çok yer eden kurtulan işçilerden birinin sözleri oldu. ağlayarak anlatıyo, o an kızının önceki akşam tv izlerken meşrubat ve çerez istemesi gelmiş aklına. ay sonu diye alamamış. istediği şeyi alamadan ölücek diye korkmuş. biz ne yaşıyoruz, insanlar ne yaşıyo, bu bu kadar gözümüze batmamıştı ne zamandır..

coskunsel dedi ki...

Bütün bunlar oluyormuş demek, yaşanıyormuş bir yerlerde.Bize düşen şerden hayır çıkarmak..
Hoşgeldin sayfama , beni mutlu ettin;)

Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...