21 Ocak 2015 Çarşamba

İki rakamlı ilk yaş postu!


Oğlum 10 yaşına girerse biz de tabii gereğini yapıp bu seneyi nasıl geçirmiş bi değerlendirmesini yaparız.

Oğluma bazen kızdığım zaman bile arkasından onu çok sevdiğimi hatırlatır, Rabbimin hediyesi olduğunu söylerim ona.Okula giderken "Fikrini , zikrini, ruhunu, duygularını Allah'a emanet ediyorum " der; şefkatle bir bakış atıp öyle kapıyı kaparım.İleride "annem böyle demişti "diyeceğini ümit edip güzel cümleler koyarım kulağının arkasına.Kardeşine karşı hakkını yedirmem, onu sevip koklarsam , arkasından hemen oğluma da sırnaşırım, kıskanmasına mahal vermem. Dini bilgiler vermek için en müsait zaman olarak geceyi beklerim, yatmadan önce kitap okurum hâlâ..

Anneden sevgiyi alır , babadan da  saygıyı..Adam gibi adam olmanın yollarını öğrenir, disiplinin arkasındaki sımsıcak duyguyu hisseder, öyle hisseder ki bazen " en çok babamdan hoşlanıyorum " gibi potlar kırabilir.Bizim " bu adam benim babam " türkümüzün sahibi odur.Romantik bir taş fırın nasıl olunurmuş yaşayarak öğrenir..

Mevzuya gelirsek

Bu sene ;

En çok oynadığı; Telefon oyunları, minecraft..Hero Faktory 'lere veda:( Kardeşle  dinozor ; asker -prenses ; saklambaç, çadır kurma oyunları.

İlgi alanları; Gezegenlerin pabucu Dinozorlarla dama atıldı.Vakti zamanında yaşamış tüm dinozor çeşitlerini , akrabalarının ismini sayar gibi sayıyor:)Bi de üstüne hangisi ne yer, ne ile beslenir , özellikleri neler;inceler kurcalar dinozor olur .En sevdiği de T-Rex olmak.

En sevdiği film; Jurasic Park1-2-3 , Godzilla

En sevdiği yemek; Çorum usulu mantı, Ton balıklı Pizza( babasının speciali) ,fırın tavuk, Mr.King Hamburgeri

En mutlu;   Moviepark günleri , Playstation4 hediyesi, Cep telefonu, Klasik aile sarılmalarımız, Trene bindiğimiz günler, Enes veya Ahmet Emre'de uyuduğu günler, Türkiye'ye gittiğimiz günler ( Evet bir yanı da buruktu babası yoktu ) ....böyle devam eder..Sık sık "bugün benim en güzel günüm "der kendisi..

En hüzünlü ; duygusaldır benim oğlum , öğretmeninden ayrılma senesi olduğunu düşününce bile gözleri dolar..Kardeşini özler ağlar, canı acır ağlar..

En kızdığımız ; 5.678.987 kere söylenmesine rağmen yaptıkları şeyler,  Teknolojik eşyalara aşırı düşkünlüğü, sinirlenince elindeki şeyleri yere atması, bazen kardeşiyle inatlaşması.Yerlerde sürünmesi ,eli de ağırdır zarar verebilir istemeden.

En sevindiğimiz; Derslerde başarısı, misafir sevme ,hoşgeldin- -güle güle deme alışkanlığı, konuşkan ve sevecenliği, kardeşine düşkünlüğü, arkadaşlarına değer vermesi, kuzenini çok sevmesi, içini ısıtan gülüşü , cami cemaati oluşu, ilgi alanlarının olması, kardeşiyle oyunları, akrabaya düşkünlüğü, ansiklopedi sevmesi...yalan söylemeyi becerememesi.

8 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Allah daha nice güzel yaşlarını göstersin :)
Maaşaallah...

sadecenaciye dedi ki...

Rabbim hayırlı sağlıklı güzel uzun ömürler versin .
Nice güzel senelere...

coskunsel dedi ki...

Amin Allah razı olsun;)

coskunsel dedi ki...

Çok teşekkürler amin;)

Hatice Mungan dedi ki...

Ogluma ne de cok benziyor diye düsünmeden edemedim. Masaallah ne tatli bir yavru. Ve size de masaallah, onu ne güzel tarif etmissiniz. Iyiki dogmus, Rabbim nice yaslarini göstermeyi nasib eylesin. Ilgi alanlari dikkatimi cekti. Ona hic IQ Testi yaptirdiniz mi? Yüksek zekali bir cocuk olmasi büyük bir ihtimal. Bu konuda tecrübeli bir anne olarak eger henüz yapilmamissa bu testi kesinlikle öneririm. Sevgiler

coskunsel dedi ki...

Güzel dua ve düşüncelerin için Allah razı olsun;) Açıkçası hep istedim ama bir türlü fırsat bulup yaptıramadık iq testini.Matematik ve almancası da bayağı ileride maaşallah.Bu konuya bi eğileyim ben.Tavsiyen için teşekkürler

cherryblossom dedi ki...

daha nice iki rakamli hayirli yaslari olsun kuzumun.. her bir yazisi birbirinden güzel olan.. düsünsene bir, 40 yasina geldiginde hala yaziyor olurmussun :))

coskunsel dedi ki...

Amin inşallah canım.Düşünüyorum gerçekten olabilir mi acaba:) Antipatik geldi kulağıma:)) oğluşum falan :))yaş 40

Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...