3 Eylül 2015 Perşembe

Kapadokya Gezisi (1.gün)

Evet ben de Asmalı Konak dizisini seyrettiğimden beri o muhteşem yerleri görmek isteyenler biriyim ve bu seneki Türkiye gezimizde 3 günlük hızlı ! bir tur yapma imkanımız oldu.

Tabiiki küçük çocukları olan bir aile olduğumuz için heryeri gezdik diyemem  zaten bunu demek için bir haftayı orada geçirmen gerek.Binlerce mağara ev, yüzlerce kilise , taş evler bir yerden sonra birbirine benziyor zaten..

Benim korkum çocuklarla nasıl olacağıydı?Dağ , taş , sıcaklık , kilometrelerce gezilecek yol??!!$#@$&**^/

Şunu önceden söylemeliyim ki , bebek arabalı bir çocuğunuz varsa hayal bile etmeyin.Bence beş yaşından itibaren çocuklar oraya gider zaten balonlara da 5 yaşından itibaren cocuk alıyorlar.Benim kızım 4,5 yaşında olduğu için balona binemedik ama diğer her yerde maaşallah bizden daha dinçti.Tamam bazen babasının omzunu kullandı ama üç gün boyunca bence en başarılımız oydu.

Gitmeden önce tabiiki de pek çok site dolaştım, mesela genel bilgiler için buraya, yer yer detaylı bilgi için buraya , gezi yorumları için buraya  gezi boyunca baktığımı söyleyebilirim.

Kalacak yeri de önceden bir tanıdık memnuniyetiyle rezerve ettirmiştik.Hotel viva bir cave otel etmeyebilir ama şirin,  temiz , merkeze yakın ve güvenilir.Otel odalarında kıbleyi gösteren bir etiket olması her zaman bana güven vermiştir.Bence güzel bir detay.Ayrıca da sadece gece yatmaya geleceğin bir otel için çok fazla lükse ihtiyacımız yoktu.3 yıldız gayet kâfi geldi :)

Gelelim nereden başladığımıza .Biz Çorum üzerinden geldiğimiz için ilk durağımız Avanos oldu.Ben evlerini ve  insanlarını çok sevdim buraların.O kadar alışkınlar ki kendilerine birşey sorulanmasına..Senelerdir bıkmamışlar her soruya kollarını sıvayıp bilirkişi edasıyla ayrıntılarıyla cevapliyorlar.

Tarihi taş köprünün yanından kızılırmak nehri boyunca yürüyüş yaptık ( 1.Resim)ve sonunda asma köprüye ulaştık.( Bu arada resimdeki kırmızılı hatun tabiiki de ben değilim:) Karşı taraf yani Orta mahalle şehrin  yerleşim alanı, merkezi.Testicilik toprak işleri halıcılık üzerine yüzlerce mağaralardan dönüştürülmüş dükkan bulabilirsiniz burada.Resim 2de  "Hepsini almak istiyoruuum" diye diye dolaştığım , deli olduğum mağazalardan biri ..Hatta vakti olanlara 20 lira karşılığında testi veya çömlek yaptırıyorlar.

Tevafuken bir dükkana girdik ve iyiki de önce Avanos'a gelmisiz ve iyiki de ilk bu dükkana girmişim dediğim bir durumla karşılaştık.Rehbersiz, tursuz nasıl dolaşıcaz diye düşünürken buranın sahibi abi ( Resim 3) bize, nereden gelip nereye gideceğimize göre ,hangi gün nereleri dolaşabileceğimizi 3 dakika içinde anlattı ve elimize harita tutuşturdu. Dükkan Resim 4'te..

Aynı yolları tekrar dolaşıp kızılırmak boyunca geri yürüdük daha doğrusu koşuştuk.Çünkü yollar çimenleri sulama makinelerinden dolayı sırılsıklam olmuştu, su fıskiyeleri heryeri çılgınca suluyor:))Çocuklar  da bu yolda Super Mario oynadı tuzaklara yakalanmadan yürüyüp hedefe ulaşmak:) ( Resim 5 )

Tek hoşlanmadığımız şey yeme içme yönünden aradığımızı bulamamamızdı.Tripadvisor' dan dakikalarca yer aradık.Akşam otele döndüğümüzde otelin altında bir restoran bulduk .Nevşehir testi kebabını janjanlı bir  şekilde getiriyorlar filan ama aksiyonu kadar tadı güzel birşey değil.Ya da yediğimiz yer beceremedi bilemiyorum.

Otele çıkıp yarınki yorucu ve keyifli gün için dinlenme vakti...

Hiç yorum yok:

Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...