21 Ocak 2015 Çarşamba

İki rakamlı ilk yaş postu!


Oğlum 10 yaşına girerse biz de tabii gereğini yapıp bu seneyi nasıl geçirmiş bi değerlendirmesini yaparız.

Oğluma bazen kızdığım zaman bile arkasından onu çok sevdiğimi hatırlatır, Rabbimin hediyesi olduğunu söylerim ona.Okula giderken "Fikrini , zikrini, ruhunu, duygularını Allah'a emanet ediyorum " der; şefkatle bir bakış atıp öyle kapıyı kaparım.İleride "annem böyle demişti "diyeceğini ümit edip güzel cümleler koyarım kulağının arkasına.Kardeşine karşı hakkını yedirmem, onu sevip koklarsam , arkasından hemen oğluma da sırnaşırım, kıskanmasına mahal vermem. Dini bilgiler vermek için en müsait zaman olarak geceyi beklerim, yatmadan önce kitap okurum hâlâ..

Anneden sevgiyi alır , babadan da  saygıyı..Adam gibi adam olmanın yollarını öğrenir, disiplinin arkasındaki sımsıcak duyguyu hisseder, öyle hisseder ki bazen " en çok babamdan hoşlanıyorum " gibi potlar kırabilir.Bizim " bu adam benim babam " türkümüzün sahibi odur.Romantik bir taş fırın nasıl olunurmuş yaşayarak öğrenir..

Mevzuya gelirsek

Bu sene ;

En çok oynadığı; Telefon oyunları, minecraft..Hero Faktory 'lere veda:( Kardeşle  dinozor ; asker -prenses ; saklambaç, çadır kurma oyunları.

İlgi alanları; Gezegenlerin pabucu Dinozorlarla dama atıldı.Vakti zamanında yaşamış tüm dinozor çeşitlerini , akrabalarının ismini sayar gibi sayıyor:)Bi de üstüne hangisi ne yer, ne ile beslenir , özellikleri neler;inceler kurcalar dinozor olur .En sevdiği de T-Rex olmak.

En sevdiği film; Jurasic Park1-2-3 , Godzilla

En sevdiği yemek; Çorum usulu mantı, Ton balıklı Pizza( babasının speciali) ,fırın tavuk, Mr.King Hamburgeri

En mutlu;   Moviepark günleri , Playstation4 hediyesi, Cep telefonu, Klasik aile sarılmalarımız, Trene bindiğimiz günler, Enes veya Ahmet Emre'de uyuduğu günler, Türkiye'ye gittiğimiz günler ( Evet bir yanı da buruktu babası yoktu ) ....böyle devam eder..Sık sık "bugün benim en güzel günüm "der kendisi..

En hüzünlü ; duygusaldır benim oğlum , öğretmeninden ayrılma senesi olduğunu düşününce bile gözleri dolar..Kardeşini özler ağlar, canı acır ağlar..

En kızdığımız ; 5.678.987 kere söylenmesine rağmen yaptıkları şeyler,  Teknolojik eşyalara aşırı düşkünlüğü, sinirlenince elindeki şeyleri yere atması, bazen kardeşiyle inatlaşması.Yerlerde sürünmesi ,eli de ağırdır zarar verebilir istemeden.

En sevindiğimiz; Derslerde başarısı, misafir sevme ,hoşgeldin- -güle güle deme alışkanlığı, konuşkan ve sevecenliği, kardeşine düşkünlüğü, arkadaşlarına değer vermesi, kuzenini çok sevmesi, içini ısıtan gülüşü , cami cemaati oluşu, ilgi alanlarının olması, kardeşiyle oyunları, akrabaya düşkünlüğü, ansiklopedi sevmesi...yalan söylemeyi becerememesi.

17 Ocak 2015 Cumartesi

Biz biraraya gelirsek..

Dört kardeş bambaşka şehirlerde yaşarız biz.Birbirlerine çatkapı çaya , kahveye giden kızlar, oğullar, abiler , kardeşlerin ne kadar şanslı olduklarını biliriz.

Biraraya nadir geliriz.Ama gelirsek de hiç üşenmez hiç düşünmez sevincimizden birleşip halaylar çekeriz;)

Konuşmaktan çenemiz ağrıyıncaya, demliğimizdeki çayın dibini görünceye, uykusuzluktan gözlerimiz kızarıncaya , evdeki bütün çerezler( tıkınaklar !) bitinceye kadar konuşuruz.Masanın başından ayrılırsak dışarıda kaldığımızı hissettiğimizden ihtiyaç molası bile vermez, zor anlar yaşarız:)) Aramızdan bir sebeple ayrılanı da acımasızca eleştirir, kalktığına pişman ederiz.Seferilik namazı iyiki de vardır:)

Abi esprileri,küçük kardeş zobalaklığı ( ki bu ben oluyorum:) , büyük abla ağırlığı, küçük abla hoşsohbeti, gelin sevecenliği, anne şefkati olmazsa olmazımızdır.Arada çocuklar da şenliğimiz, sofraya garnitürümüz, göz nurumuzdur ama tercihen muhabbete erken başlamak için erken uyuyanı makbuldür:)

İtinayla eskiler yadedilir;anılar tozlu dimağlardan çıkarılır, yorumlanır ve begeniye sunulur; birlikte söylenen şarkılar piyasaya çıkarılır, gülmenin dibine, ağlamanın tadına varılır.

Yanlışıyla doğrusuyla eksiğiyle kusuruyla,  her defasında birbirimize kardeş olduğumuz hamdedilir, tekrar buluşma hayalleriyle ömürler geçiiip gider..


Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...