27 Ekim 2012 Cumartesi

Hacı adaylarına tavsiyeler 2

Yer:  Mekke..

--Peygamberimizin Mekke'ye geri dönüşü çok ihtişamlı olmuş..Şerefli bir şehre adım atıyorsun..Bunun bilincine göre otur ,kalk;ona göre ye,iç;her nefesini ona göre çek..Mekke'ye dimdik gir!

--Mekke İstanbul'a benzer biraz;karışık ,melankolik, tekdüze değil,insanları da öyle..kim ne diyorsa desin,ne yapıyorsa yapsın oralı olma..

--Kabe'ye ilk baktığında ağzından dökülecek cümleleri önceden tasarla,duanı hazır tut..gerçekleşecek çünkü.

--Kabe'ye yaklaş,yanaş, içiçe ol,yakın dur ama üst katlarda tavafı da dene,her köşesini dene,her bölümünde eğleş,en güzel yerini belirle,otur bak bak bak..

--Otele yatmaya git,elbise değiştirmeye,yıkanmaya,üst baş yıkamaya..ama fazlası değil.

--Komşu odalardaki teyzelerin yaptığı mercimek köftesi,kısır,çorba bilimum yiyecek maddeleri ikram ederlerse git ve uyar:)

--Otel odasına çamaşır kurutmak için ip asma,tepedeki vantilatörü ya da klimayı açma,Kabe dururken namazları otel odasında eda etme.

--Mekke'de alış veriş yapma,yapmak istersen Kabe'nin seni beklediğini ve yuvana döndüğünde bir daha göremeyeceğini düşün,Medine'den alacağını alırsın.

--Herşeyi tecrübe etmekten korkma,otobüse bin,yürüyerek git,insanlarla iletişim kur,dua iste ,kimin duası makbul bilinmez..

--Hiç tanımadığın bir mümin kardeşinle kolkola tavaf et..

--Zemzem suyunun sıcak olanından iç,bile bile hasta olma,sıcak olanının üzerinde 'barid ' yazar,diğerlerinden ayırt etmen için rengi kırmızıdır..

--Otel binasının 12.katında olsan bile asansörü tercih etme,kuyruklardan uzak dur,eğer kuyruktaysan araya kaynayanlara ses etme ,taş ol taş..

--Arafat gecesini çadırda geçirme,Rahme dağının eteğinde otur,dağa çıkan hacılara bak..

--Tuzdan meselelerden eşinle kavga etme diyemeyeceğim,çünkü o Allah'ın emri!

--Arafat gecesi hocayla görüşüp eşinle nikah tazeleyip peygamber sünnetini yap,hatta arkadaşlarını da teşvik et,toplu nikah kıyımı geceye damgasını vursun..

--Hira'ya çıkarken herkesin çıkmadığı kayadan ,taştan çık,dağdaki çöpleri topla poşetlere koy,aşağı inerken çöpe at,boşa çıkmamış ol!Sakın deveye binip resim çektirme!

--Toplu gezilerde hangi otobüse bindiğini iyi belle ,plakasını al.Otobüsten inince seyyar satıcılara saldırma,gruptan ayrılma,mescitlerde ikişer rekat selamlama namazı kıl..

--Yemeğin tuzsuzunu,yatağın ortasını,kuyrukların sonunu,otobüslerin arkasını tercih et,kendini değil,başkasını seç.isar sahibi ol..bunları yapabiliyorsan zaten o gün tavaf etmesen de olur Allahu alem!!!






23 Ekim 2012 Salı

Hacı Adaylarına Tavsiyeler -1

Hazırlık aşamaları

-Bir kere kullanışlı büyük bir valiz ve bir sırt çantası al, az ve öz eşya koy ki,yükün hafif aklın rahat olsun..


-Sırt çantası( çünkü iser sırtına as,bazen önüne doğru as,ister elinde taşı,herşeyini alır) içerisine girebilecek aciller: Mealli Kur'an, ince seccade,fotoğraf makinesi,kokusuz el sabunu ,bir pet şişe su (her ne kadar zemzem içeceksen de o da bir yere kadar,insan susuyor) vs.


-Ütü gerektirmeyen,ince ve rahat eşarplar ve bir pardüse iş görür,orada bol miktarda ferace var,rahat,leke tutmaz,tutsa bile yıkarsın ,yarım saatte kurur.Yalnız önemlidir;Feracenin içine bol ve rahat siyah pantolon veya eşofman giyersen,dağda tepede değme keyfine..


-Kitap listesi ayarla ve mutlaka birşeyler okumadan gitme:Tavsiye( Ali Şeriati-Hacc,Senai Demirci-Hacc günlüğü,M.İslamoğlu-Hacc Risalesi)


-Çantana renkli şekerler,erimeyecek küçük şekerlemeler at,Kabede o şeylerin nasıl yeneceğini bile bilmeyenlere verirsin..

-Özel elbiseler, özel çoraplar,tavaf terliği,tavaf patiği ,dağ ayakkabısı,her güne bir çamaşır vs. filan şeylere hiç gerek yok,Her sene artan Hac fiyatlarının üzerine tuhaf tuhaf icatlar çıkaranları dinleyip masraf katma, neyle rahat ediyorsan onu götür..

-Hacı teyzelerin beyaz elbise üzerine kemer takma alışkanlığı bir türk hacılarında var,bazı yerlerde geçiş vermiyorlar, beyaz elbise haccın gereklerinden olmadığı gibi aslında gerekli olmadıklarından..

-Şöyle sıcak tutacak bir şal,mesela polardan ..Medinenin sabahına,Hira'nın esintisine ,Arafat gecesine çok iyi gelir..hatta bazen uyuduğunda üzerine battaniye niyetiyle örtersin..

-Bilmiyorsan o sihirli cümlelerin arapçasını ezberle,türkçesi aynı duyguyu vermiyor..'Lebbeyk Allahümme Lebbeyk...'




21 Ekim 2012 Pazar

Mısır piramitleri bizim ev versiyonu!


Taha Bilal'le dalgın dalgın tv seyrediyorken,bir de baktık,Hafsa Selin legosuyla bunu yapmış,epey düşündük,bunu nasıl yaptı,hem de çaktırmadan..Cevabı bulamadık.

Öpecek kadar beğendi yaptığını:)

plan bozan bakteriler!


Köln Böyükşehir Belediyesi'nde gezmek yerine ikisinin aynı an, aynı saat mikrobik hastalanmalarından ;Stadtallendorf'umuzun kah demir,kah çikolata kokan isli sokaklarını tercih etmek zorunda kalışımızın resmi..Hava 22 derece!

1 Ekim 2012 Pazartesi

Bi Hayim,bi de bizdeki bardaklar!

Akşamları biz ve bardaklar:

'Anne düttüü'
'Anne dödüüüdüü'
'Anne Hafsa Selin bardağı düşürdü'
'Selcan bez getir şişe düştü!'
'Anne kola döküldü,Hafsa Selin yaptı'
'Selcan,çay döküldü gene'

Ve bıdırdanarak bezi kapıp gelen anne !





Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...