6 Eylül 2015 Pazar

Kapadokya Gezisi ( 2.Gün)

Sabah uykuyu alır almaz , abinin verdiği haritayı kapıp düşüyoruz yola

İkinci durağımız ; heybetli kaleleriyle göz dolduran , Kapadokya'nın zirve noktası  Uçhisar. Tarihi 3-4yy lara dayanan bölgenin en ihtişamlı ve manzarası en güzel kalesi de burada.

Ućhisar kalesinin zirvesine  çıkınca Avanos Göreme Uçhisar'ı kuşbakışı görebiliyorsun , sabah ya da akşam saatleriyle rengarenk balonlar da eşlik edebilir bu harika manzaraya.Hasan ve Erciyes dağı olanca görkemiyle bakışıyorlar.Bunlara şahid olmak , Rabbimin büyüklüğü her zerrenle hissetmek tarif edilemez ( Resim 1 )

3. Sırada Göreme Açık Hava Müzesi var.Söylentilere göre 3 saatte geziliyormuş ama bizim konsept "Mümkün Mertebe Hızlı " olduğu için yarım saatte gezip hakkını verdik:)

4.yy buralara yerleşen hristiyan toplumu en çok kiliselere önem vermiş.Çizdikleri figürler bugün bile çok net  farkedilebiliyor.

Bu arada bu tarz yerlere girişler ucretli olduğu için Müze Kartı alıp , kişi başı 40 lira vermek mantıklı, 18 yaşından küçüklere zaten bedava.

4.olarak Cavuşin var.Mekanlar birbirlerine  hiç de uzak olmadığından , arabada pek vakit harcamıyorsun.Burada da  yine bacalar kiliseler şapeller mevcut.En ilgimizi ceken şey de güvercinlikler oldu (Resim 2). Guvercin gübrelerini toplayıp değerlendirme fikri kimin aklına gelirdi?

Ve 5. yer Zelve Vadisi.En çok burada zorlandık diyebilirim.3 vadi bu alanı bölüyor ve en eski yerleşim alanı olarak biliniyor.Yine kiliseler şapeller yemekhaneler oturma alanları  şarap imalathaneleri gezilebiliyor. ( Resim 3 )

6. Sırada Ürgüp var. Vaktim olsaydı şehir merkezinde dolaşmak istediğim yer.Aşıklar tepesi , ve şu meşhur deve silüeti en meşhurları .Ve tabiiki Asmalı Konak.

İçeri giren çok , vızır vızır işliyor burası.Girişte herşeyi paraya çeviren kapitalist zekaya bi kızıyorsun tam kalaylamaya başlayacaksın ki iceri girer girmez duvardaki resimleri görünce dalıp gidiyorsun o güzelim dizinin sahnelerine.
Herbir karakteri ayrı bir hayat , yazar öylesine becermiş ki bu işi , içerde hala hayat devam ediyor , hatta hangi kişinin şu anda hangi pozisyonda olduğunu tahmin bile ettirebiliyor sana.. Resim 4 'te Memo ve Hayriye atışarak iceri giriyor , ortamı yumuşatmak isteyen Dicle " Size bi gayfe yapıverem mi? " diyor .O sırada canhıraş içeri dalan Sümbül Sultan " Ay akşam yemeği hazır değil mi hâlâ? " diyerek menü icin alışveriş listesi sunuyor.

Günün son ve 7.durağı  Ortahisar.Burası çok şirin bir yerleşim yeri ama bizim burayı gezebilecek ne takatimiz ne de dermanımız kaldı.Ortahisar kalesinin zirvesine  melül melül bakıp , önünde resim çektirmekle yetindik burada.Bir belediye başkanının koruma ve makam araçları sayesinde arabayı park yerinden cıkaramayınca ben de bu bekleme sürecinde  arka sokaklara bir kaçamak yapayım dedim.O  taş sokakların, nazar boncuğu döşenmiş kaldırımlarında ; yeni yağmış yağmur kokusu fonuyla dolaşmak unutamayacaklarımdan oldu.Ve burada harika manzaralar buldum kendime ( Resim 5 -6 )

Ve bugünlük bu kadar  yarın ise güzergah Derinkuyu mağarası ve muhteşem Ihlara Vadisi..Şimdi otele çekilip dinlenme vakti.

Hiç yorum yok:

Arsiv

FEEDJIT Live Traffic Feed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...